Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutya

2015.01.02

  "Inkább a ruhám legyen szőrös, mint a szívem"

 

A kutyáim családtagokként élnek velünk .Munka vérvonalúak ,törzskönyves , chippel ellátott kutyák.

A csapat 1 kan kekete ,1 szuka rajzos, 1 szuka ordas,rajzos,1 szuka fekete

70/5127820     arwgyor@gmail.com 

3 rövid kis video a kiképzésről.

http://www.youtube.com/watch?v=OSj3ZpxpPzE

http://www.youtube.com/watch?v=FOvAndH1Yc8

http://www.youtube.com/watch?v=spauXxcR0BY

Egy pár írást  a Német juhászokról tettem fel. Hasznos és figyelemre méltó milyen is ez a faj. Aki ilyen kutyát szeretne az mindenképpen olvassa el.Sok embertől hallani még napjainkban is, amikor a fajtáról beszélnek, hogy egyszerűen csak farkaskutyának emlegetik. A párhuzam pedig önmagát adja, valóban fölfedezhetők a német juhászkutyán a farkas klasszikus anatómiai formái, noha - az evolúciós rokonságot kivéve - nincs közvetlen közük egymáshoz. Tény az, hogy - mint neve is jelzi- Németországból származik.

Ezt érdemes megnézni :http://eztnezdmeg.com/egyszerre-10-nemet-juhasz-kutyat-setaltat-ez-a-ferfi/

 A fajta története, kialakulása                                                                                                                                 
Max vom Stephanitz lovaskapitány álmodott meg a múlt században egy nemzeti kutyafajtát, ami olyan külső- és belső tulajdonságokkal rendelkezik, melyek a legszélesebb körű alkalmazását tették volna lehetővé. A külső minta pedig adott volt: a farkas, melynek megjelenése, anatómiai felépítése évmilliók alatt tökéletesedett és nyerte el azt a formát, ami a legjobban megfelelt életben maradásához, illetve fennmaradásához.             
Az eredetileg nyájak őrzésére használt német juhászkutyák az első világháborúban is hatalmas szerepet vállaltak. Közel 9 millió ember halt meg 1914 és 1918 között. A háború áldozatául esett kutyákról nincsenek átfogó adatok, de azt tudjuk, hogy a német csapatok oldalán 7 000 kutya halt hősi halált, szinte kizárólag német juhászkutyák.
 E fajtának sokszínű a múltja, de ez a sokoldalú egyben a német juhászkutya jelene, és minden bizonnyal jövője is. Tökéletes családi kutyaként, eredményes sportkutyaként vagy éppen, mint lavina-, mentő- (lásd a magyar Mancsot!), vakvezető- vagy kábító-szerkereső kutyaként szolgálja az embert. Minden olyan területen ott van, ahol csak elképzelhető egy négylábú segítsége. Univerzális társ! Értelmes tekintete, hűsége, harmonikus testfelépítése, őrző-védő készsége, temperamentuma, sokoldalú alkalmazhatósága révén az ember ideális segítőtársa. Ezen tulajdonságai teszik lehetővé, hogy akár mint családtag, sporttárs vagy szolgálati kutya, az ember barátjaként és segítőtársaként jelenjen meg.                   
Mint rendőri, mint kábítószer-kereső, mint lavinakutató, vagy mint katasztrófa kutatókutya is bizonyította hihetetlen sokuldalúságát.                                                                                                                                                        
 Színe: leggyakoribb a fekete hát, sárga végtagokkal, továbbá lehet ordas és egyszínű fekete.                                            
Marmagassága: 60-65 cm (kan), 55-60cm (szuka)                                                                                                      .
Súlya: 25-45 kg.                                                                                                                                                         
A kutyafajták jó tulajdonságainak bámulatos kohója. Talán ez az oka, hogy ma a világ egyik legjobban elterjedt fajtakutyájáról beszélhetünk.                                                                                                                                         

 

A mappában található képek előnézete Kutya

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.